Apr 18 2018

Vi søger to ny beboere fra 1.7.18

Hejsa!

Vores kære, gamle kollektiv søger to nye personer til at flytte ind den 1. juli 2018.

Vi er et kollektiv med 50 år på bagen (jubilæum i august 2018!) med alt hvad det indebærer af historier og traditioner. Til dagligt er vi dog et moderne kollektiv, hvor vi taler om tingene, har højt til loftet og mange gæster.

Vi bor tæt, men med masser af plads, og har valgt hinanden som en slags udvidet familie. Vi deler næsten alt – sorger, glæder, toiletpapir og ladcykel, arbejdsdage (arbejdsuger og -weekender, nogle gange!), hverdag og fester.

Vi spiser sammen fem dage om ugen; hovedsageligt vegetarisk og økologisk. Vi har dog enkelte entusiastiske kød-elskere, så der bliver også lavet lækker ikke-vegetarisk mad. Rengøring og større ansvarsområder deler vi også.

Hvem er du?

Du kan være ung eller gammel, tyk eller tynd, højrøstet eller stille. Det vigtigste er, at du har lyst til at bo i kollektiv og kaste din energi ind i et forpligtende fællesskab med alt hvad det indebærer af fælles ansvar, praktiske opgaver, hygge og spas. Måske har du prøvet noget lignende før, det er ikke vigtigt, bare du er bevidst om, hvad du forventer af kollektivlivet, og hvorfor du vil bo i Maos Lyst.

Det er vigtigt, at du er klar på et forpligtende fællesskab, hvor vi er fælles om ansvaret for at vedligeholde vores gamle hus, lysten til at holde traditioner som årsfest og nytårskur i hævd, og at du kan se dig selv i et hus med 4 par, 3 babyer og en teenager.  Vi kan desværre ikke tage imod ansøgere med børn eller dyr denne gang.

Hvem er vi?

Fra 1. juli er vi 11 voksne andelshavere (I bliver nr. 10 0g 11), en teenager på 16, hvis far netop er flyttet hjemmefra, og en onkel fra Amerika af ældre dato. Vi har også toiletfisk og en gammel, neurotisk/autistisk hankat. Gruppen har ændret sig gevaldigt over meget kort tid, så vi nu er blevet fire kærestepar i huset, hvoraf tre af parrene har små babyer med alt hvad der følger af babylyde og babysnak. Vi bestræber os dog meget på, at det ikke skal fylde det hele, og at vi også skal have ren voksen-tid og voksensnak.

Vi er studerende, selvstændige, arbejdende, søgende, engagerede, fulde af holdninger, drømme og respekt for hinanden. Det er vigtigt for os at have styr på hverdagen og de praktiske rutiner (det kører ret godt) og at have det godt sammen (det kører også ret godt 🙂

Men det er også vildt vigtigt at lave og udrette fede ting sammen: Det er både at bygge drivhus, renovere vores store, gamle hus (hvilket er en konstant opgave), lave have, male vinduer og meget mere. Det er også at holde stor årsfest, nytårskur for tidligere beboere, nogle gange en sommerfest, ind i mellem en huskoncert eller noget helt syvende – og rigtig gerne ting udenfor huset.

Vi glæder os til at læse din ansøgning. Skriv lidt om hvem du er, og hvorfor du gerne vil bo i kollektiv på denne her måde.

Kærlig hilsen Bertil, Anne, John, Marie, Jorge, Emilie, Troels, Douglas, Lærke og Kasper

Det praktiske:

Vi skal have din ansøgning på mail kollektivetmaoslyst@gmail.com

– senest den 6. maj kl. 23.59.nul.dut

– husk telefonnummer i ansøgningen!

Rundvisninger er den 21. og 22. maj – vi ringer og inviterer dig.

Samtaler foregår den 27., 28. og 29. maj – vi vil nemlig gerne finde dig før 1.6.

En andel koster 20.000. Værelserne koster i omegnen af 3.500 kr hver. Madpenge er 1.400 kr. per måned.

Indflytning er 1.7.2018.Apr 3 2017

Vi søger ny kollektivist fra 1. juli 2017

(opdateret juni 2017 – vi har fundet vores mand)

Hejsa!

Vores kære, gamle kollektiv søger en ny person til at flytte ind 1. juli 2017.

Vi er et kollektiv med snart 50 år på bagen med alt hvad det indebærer af historier og traditioner. Til dagligt er vi dog et moderne kollektiv, hvor vi taler om tingene, har højt til loftet og mange gæster.

Vi bor tæt, men med masser af plads, og har valgt hinanden som en slags udvidet familie. Vi deler næsten alt – sorger, glæder, toiletpapir og ladcykel, arbejdsdage (arbejdsuger og -weekender, nogle gange!), hverdag og fester.

Vi spiser sammen fem dage om ugen; hovedsageligt vegetarisk og økologisk. Det hænder dog, at der er hjemmeskudt elg eller gode, gamle danske retter med kød på bordet. Rengøring og større ansvarsområder deler vi også.

Hvem er du?

Du kan være ung eller gammel, tyk eller tynd, højrøstet eller stille. Det vigtigste er, at du har lyst til at bo i kollektiv og kaste din energi ind i et forpligtende fællesskab. Måske har du prøvet noget lignende før, det er ikke vigtigt, bare du er nogenlunde bevidst om, hvad du forventer af kollektivlivet.

Vi kan desværre ikke tage imod ansøgere med børn eller dyr denne gang.

Hvem er vi?

Fra 1. juli er vi 9 voksne andelshavere (du bliver nr. 9), en teenager på 2/3 tid og en onkel fra Amerika af ældre dato. Vi har også toiletfisk, en gammel kat og (lidt endnu) en grøn papegøje. Vi er tre kærestepar i huset, så måske kommer der også kollebabyer til.

Vi er studerende, selvstændige, arbejdende, søgende, engagerede, fulde af holdninger, drømme og respekt for hinanden. Det er vigtigt for os at have styr på hverdagen og rutiner (det kører ret godt) og at have det godt sammen.

Men det er også vildt vigtigt at lave og udrette fede ting sammen: Det er både at bygge drivhus, renovere vores store, gamle hus, lave have, male vinduer og meget mere. Det er også at holde stor årsfest, nytårskur for tidligere beboere, nogle gange en sommerfest, ind i mellem en huskoncert eller noget helt syvende.

Vi glæder os til at læse en ansøgning fra dig. Skriv lidt om, hvem du er, og hvorfor du gerne vil bo i kollektiv på denne her måde.

Kærlig hilsen Frederik, Bertil, Anne, John, Marie, Jorge, Emilie, Troels, Douglas og Lærke

Det praktiske:

Vi skal have din ansøgning på mail kollektivetmaoslyst@gmail.com

– senest den 20. april kl. 23.59.nul.dut

Rundvisninger er søndag den 7. maj – vi ringer og inviterer dig. (OBS – husk et tlf.nummer i ansøgningen.)

Samtaler foregår den 22., 23. og 24. maj – vi vil nemlig gerne finde dig før 1.6.

En andel koster 20.000. Værelset koster ca. 3500-3800 kr.. Madpenge er 1400 kr. per måned.

Indflytning er 1.7.2017.


May 5 2016

Maos Lyst søger nye husvenner (lukket for ansøgninger)

Ditte og Dennis og deres dejlige unger skal videre på livets eventyr, så vi søger nye beboere til vores skønne kollektiv. Vi er landets ældste, nulevende kollektiv med stolte traditioner og sjove historier i væggene, men mest af alt er vi et moderne hjem, hvor vi omgås og holder af hinanden som en udvidet familie.

Fra 1. august består denne familie af 8 voksne mellem 26 og 44, en knægt på 14, en onkel fra Amerika af ældre dato, en tyk kat, syv høns, en papegøje fra Jylland og et ukendt antal fisk.

Og måske er dig?

Vi deler det meste i Maos Lyst; maddage, rengøring, aviser, havearbejde, vedligehold af huset, musik, fester, sorger og glæder. Vi har faste maddage og spiser sammen søndag til torsdag. En er veganer, en håndfuld er vegetarer og nogle nyder egenskudt elg fra fryseren. Vi køber fortrinsvis økologisk mad, og om sommeren dyrker vi grøntsager i vores skønne baghave, plukker kirsebær i forhaven og slikker sol på terrassen.

Vi har månedlige arbejdsdage, hele arbejds-/have-weekender flere gange om året og planlægger ind imellem hele arbejdsuger, hvor vi kommer ajour med nogle af de store vedligeholdelsesopgaver, som det gamle hus kræver af os. Selvom det er dejligt at være praktiske sammen, holder vi også nogle sjove fester, heriblandt en stor årsfest, huskoncerter, julestue, sommerfest og en nytårskur for alle de gamle kollektivister.

Alle beboere er andelshavere (der er 10 andele). Indskuddet er 20.000 kr., huslejen er på cirka 3.500 kr. og de månedlige madpenge beløber sig til 1.400 kr.. Tilsammen dækker det alt fra aviser til rengøringsartikler, morgenmad, internet, tandpasta, kattemad og meget mere.

Vi leder efter nye husvenner, gerne med kollektiverfaring, men det er ikke et krav. Det vigtigste er, at du ønsker at indgå i vores kollektive familie og har lyst til at bo et sted, hvor vi investerer tid og energi i vores hjem – energi, som vi får 100 gange igen. Fællesskabet forpligter og beriger – især når vi springer over, hvor gærdet ikke er lavest. Vi prioriterer højt at du har lyst og ikke mindst tid og overskud til at bidrage til huset. Vi glæder os  helt vildt til at hoppe højt sammen med dig! Du kan læse mere om os og vores vidunderlige hus på maoslyst.dk.

Send din ansøgning til kollektivetmaoslyst@gmail.com senest den 23. maj.

Vi viser rundt den 26. og 27. maj om eftermiddagen/aftenen og den 29. maj om formiddagen.

Vi holder samtaler mellem den 2. og den 14 juni.

Noter det i din kalender allerede nu!

Indflytning er den 1. august.

Med ønsker om en god boligjagt fra os alle i Maos Lyst.


Dec 20 2015

Fremlejer januar 2016

Hej, er du vores nye ven?

Vi fremlejer et stort, lækkert værelse i Maos Lyst i januar måned (fra nu af). Så har du lyst til at bo i kollektiv i en måned, så skriv lidt om dig selv til kollektivetmaoslyst@gmail.com.

Du kommer til at blive en del af en livlig hverdag med forskellige, tossede mennesker, faste maddage og ansvarsområder, som du også er med i.

Om os:

Vi er 9 voksne (ud over dig), 3 skønne deleunger på 6 år, 7 år og 14 år – plus en lillebitte ny baby.

Nogle arbejder, nogle studerer, nogle danser, nogle laver yoga, nogle fælder træer, nogle spiser ikke kød og andre animalske ting, nogle vinterbader, nogle har kærester osv. osv.

Inde i huset har vi to katte, der dog er meget ude og en tam papegøje. I haven har vi fire høns og to løbeænder.

Praktisk:

Værelset er ledigt fra nu og til slut janaur (med mulighed for en smule forlængelse).

Det møbleret, ca. 16 kvadratmeter, og huslejen er 3699 kr.

Derudover betaler du 1400 i madpenge – det dækker alle måltider, der hovedsagdeligt at økologisk og oftest vegetarisk/vegansk med kød on the side.

Du bliver inviteret ud til mad en aften og til at sige hej, inden du flytter ind, så vi lige kan mærke om kemien er der – begge veje.


Jan 24 2014

Maos Lyst søger glad mand

Maos Lyst i Hellerup er et af Danmarks og Københavns ældste kollektiver. Vi har stolte traditioner og historier i væggene, men mest af alt er vi et moderne kollektiv som omtaler hinanden som vores familie. Lige nu består denne familie af ni voksne mellem 23 og 41, tre drenge på fire, fem og tolv, en onkel fra Amerika der lige har rundet 70, en tyk og en tynd kat, en hane og fem høner, en papegøje fra Jylland og en hel masse zebrastribede fisk. Og måske er du den vi mangler?

Vi deler det meste i Maos Lyst, maddage, rengøring, aviser, havearbejdet, musik, fester, sorger og glæder. Praktisk fungerer det således at vi spiser sammen fast søndag til torsdag. En håndfuld er vegetarer, resten nyder egenskudt elg fra fryseren eller and fra egen have. Vi går meget op i at leve så økologisk vi bare kan. Om sommeren dyrker vi grønsager i vores skønne have og tager rundt på egnen for at høste frugt og bær.

Én gang om måneden holder vi arbejdseftermiddag, vi holder halvårlige arbejdsweekender og vi planlægger en hel arbejdsuge her til foråret hvor vi vil komme ajour med nogle af de store vedligeholdelsesopgaver det gamle hus kræver af os.

Og selv om det er helt vildt dejligt at være praktiske sammen, holder vi også nogle sjove fester, deriblandt en stor årsfest, en sommerfest og ”nytårskur” for gamle kollektivister. Desuden planlægger vi at fylde vores smukke stuer med flere koncerter fremover.

Indskud for andelshavere er på 20.000, den månedlige husleje på cirka 3500 og madpenge er 1300 kroner om måneden. Til sammen dækker det det meste, fra aviser (vi holder Information, Politiken og Weekendavisen), til renoveringer, morgenmad og kattemad.

Vi leder efter en mand mellem 25 og 45 år, gerne med kollektiverfaring, men det er ikke noget krav. Det vigtigste er at du har stor lyst til at indgå i vores kollektive familie og investere den tid og energi det kræver.

Du kan læse mere om os og se billeder fra vores dejlige hus på maoslyst.dk.

Send din ansøgning til kollektivetmaoslyst@gmail.com (ikke en besked på DBA!) inden mandag den 10. februar.

Vi afholder rundvisninger lørdag den 15. februar og samtaler 16., 18. og 19. februar. Markér det i din kalender allerede nu!

Med ønsker om en god boligjagt fra os alle i Maos Lyst


Jul 15 2013

Vi søger…

Vi har fået overvældende mange fede ansøgninger fra seje mænd, så vi lukker ned for ansøgninger for nu.

I 1901 lod et hus sig bygge på Svanemøllevej 88. Det var hvidt og firkantet. I 1968 blev husets status ophøjet fra traditionel patriciavilla til det nye og utraditionelle fænomen kollektiv. Dette fænomen har fortsat sig selv helt frem til i dag, hvor vi bor 10 glade kollektivister i det selv samme hvide firkantede hus.

Huset er lige nu hjem for to katte, en papegøje, et dusin fisk, 9 høns, to ænder, en æstetisk fotojournalist, en stærk skovhugger, en udforskende videnskabsmand, en bæredygtighedsfilosof, en maddesigner, en radiojournalist, en kunstnerisk spildesigner, en uimodståelig kok, en japansk fysiker og en gæv parcour-dreng på 11 år.

Vi efter to nye mænd fra 1. september og 1. oktober. Du skal være over 25 år og have stor lyst til at bo i kollektiv. Vi velkommer også børn, par og andre spændende konstellationer.

Vi deler det meste – lige fra toiletpapir til rugbrødsmadder og rengøring. Vi spiser sammen 5 dage om ugen. Du laver mad og køber ind sammen med én anden kollektivist én gang om ugen, og du har ansvar for et rengøringsområde. Vi har arbejdsdage, hyggedage, fester, renoveringsprojekter og udflugter. Vi bader i havet og griller i haven

Vi har en hel masse spændende planer for huset, som vi gerne vil realisere sammen med nye beboere, men vi håber også, du vil realisere en masse af dine interesser og ideer her i huset.

Huslejen ligger mellem 3.200 og 3.900 kr/md afhængig af værelsets størrelse. Huslejen dækker alle fællesudgifter på nær madpenge som er 1.300 kr/md. Madpengene dækker alle dine måltider. Vi køber fortrinsvist økologisk. Derudover er toiletpapir, tandpasta, rengøringsmidler, kaffe, aviser, shampoo og lign. inkluderet i madbudgettet. Når du flytter ind indskyder du 20.000 kr, som gør dig til andelshaver i andelsforeningen. De 20.000 tilbagebetales ved udflytning.

Skriv hvem du er, og hvorfor du søger til: maoslyst@maoslyst.dk så inviterer vi dig måske på besøg i starten af august.


Jan 7 2013

Vi søger ny beboer fra marts

Lidt om os
Vi er 10 meget forskellige mennesker, der har hver vores interesser og
små projekter og måder at bidrage på til husets dagligdag og udvikling.
Derfor leder vi ikke nødvendigvis efter en, der er ligesom os, men en som
har lyst til at deltage aktivt i et fællesskab og være med til at forme
kollektivet til hverdag og fest.

Lige nu er vi 9 voksne – 6 kvinder/3 mænd – i alderen 27-40 og en dreng
på 11, som er her på halv tid, og ofte også vores husalf Douglas, der har
kommet i huset i 40 år.

Derudover bor her også en papegøje, to katte, tre bifamilier, en spandfuld
fisk og også nogle høns.

Vi laver alt muligt forskelligt til hverdag, alt fra skovhygger til finansgeni.

I fritiden står den på motorcykler, musik, fitness, biskole, journalistik,
kollektiv-aktivisme og mad. Vi er forskellige men deler glæden ved mad,
gæster, fester, humor og et gammelt hus, der kræver sine arbejdsdage.

Praktisk
Vi søger en mandlig kollektivist til at bo sammen med os fra 1. marts, men
er fleksible omkring indflytning.

Kollektivet fungerer som en andelsboligforening, og andelen koster
20.000 kr.,
der skal lægges som et indskud. Huslejen er på ca. 3200, og vi betaler 1300
i madpenge om måneden – det dækker også internet, tre aviser, shampoo osv. osv.

Hvis det måske er dig, der skal flytte ind i vores dejlige hus, så skriv lidt om
dig selv, og hvorfor du har lyst til at bo i kollektiv på mailen
maoslyst@hotmail.com senest søndag den 20. januar.

Geronimo


Apr 28 2012

Nye beboere

Maos Lyst

1. august flytter vores elskede beboere Sara og Frej til Sydfyn. Det er lidt trist… Men de glæder sig til det landlige liv, og vi er selvfølgelig glade på deres vegne.

Er du mand eller kvinde, tyk eller tynd, ung eller gammel, så send en ansøgning til maoslyst@maoslyst.dk

Vi ser frem til nye og spændende maoister i Maos Lyst.

Peace out!


Jun 25 2011

Vi søger ikke længere ny Maoist

Maos Lyst

Apr 11 2011

MAOS LYST SØGER NY MANDLIG BEBOER

Maos Lyst

Maos Lyst er dejligt stort kollektivt i en kæmpe villa i Hellerup.
Lige nu bor vi 10 meget forskellige mennesker, der hver især har deres små
projekter og hver især har fundet deres at bidrage med til husets dagligdag og udvikling.
Derfor leder vi ikke nødvendigvis efter en, der er ligesom os, men gerne en,
der har noget på hjerte og noget at føre til.

Du skal have lyst til at deltage aktivt i et
fællesskab og være med til at forme kollektivet til hverdag og fest.

Lige nu er vi 9 voksne – 5 kvinder/4 mænd – i alderen 25-39 og
Bertil på 9 som er her på halv tid. Derudover bor her også en papegøje, tre
katte, en spandfuld fisk og snart også nogle høns.

Vi laver alt muligt forskelligt i
vores hverdag: studerer biologi, lærer, tværkultur, design, en er skovhugger,
en anden pædagog og en tredje spreder det glade budskab om økologiske
fødevarer. I fritiden står den på motorcykler, musik, fitness, biskole,
journalistik, politik, kollektiv-aktivisme og mad. Masser af mad. For selvom vi er forskellige har
vi også meget til fælles. Fx glæden ved mad, gæster, fester, humor og et
gammelt hus, der kræver sine arbejdsdage.

Vi søger en ansvarsfuld og udadvendt social
person til at bo sammen med os i vores skønne villa-kollektiv i Hellerup fra 1.

september og helst mange år fremover.

Kollektivet har eksisteret siden 1968, og vi
forsøger at føre det videre i en god kolle­ktivistisk ånd.

Vi har fælles madøkonomi, alle en ugentlig
maddag og hvert vores rengøringsområde. Køkkenet er både med og uden kød og vi
har på det seneste sat vores skraldning i system, så vi næsten altid har masser
af frugt og grønt.

Hver anden uge har vi husmøde, hvor vi vender
livet og hverdagen. Alle beslutninger om huset tager vi i fællesskab. Derfor
skal man være indstillet på at skulle forholde dig åbent til andres holdninger
og i nogle tilfælde give afkald på egne ønsker. Du må meget gerne have erfaring
med at bo i kollektiv og have lyst til at engagerede dig i dit nye hus.

Kollektivet fungerer som en
andelsboligforening og andelen koster 20.000 kr, der skal lægges som et indskud,
inden man flytter ind. Huslejen er på 3200 og madpengene på 1300 om måneden
dækker internet, tre aviser, shampoo osv. osv.

Hvis det måske er dig, der skal flytte ind i
vores dejlige hus, så skriv om dig selv på mail maoslyst@maoslyst.dk, så ringer
vi og inviterer dig på rundvisning.